Budapest gyógyfürdői I.

Általános

Budapest gyógyfürdői I.A budapesti gyógyfürdők nemcsak a gyógyulást és a kikapcsolódást szolgálják, hanem műemlékek is egyben. Az utóbbi időben különösen felkapottak lettek ezek a fürdők a turisták körében is.

Az egyik leghíresebb gyógyfürdő a külföldiek által is kedvelt és ismert Széchenyi Gyógyfürdő.  A fürdő impozáns épületén kívül még azért is nevezetes, mert tizenegy gyógymedence várja a látogatókat, valamint nappali kórház is üzemel a fürdő területén, amely az ortopéd és ízületi problémákkal élőknek nyújt kezelést.

A magyar szecesszió kiváló alkotása a Gellért fürdő épülete. A fürdőben eredetileg külön férfi és női részleg üzemelt, azonban ma már ez megszűnt. A fürdő egyben van a szálloda épületével, ez a komplexus nagyon kedvelt a külföldiek körében.

A Szent Lukács fürdő, amelynek a szomszédságában a Császár fürdő található, a legrégebbi komplex gyógyfürdőellátást biztosító fürdő. Nevét a terület középkori tulajdonosának a neve alapján kaphatta. A fürdő vize a Molnár János-barlangból származik, és ivókúraként is használható.  A fürdő nevezetes a híres vendégeiről is, Kodály Zoltán, Illyés Gyula, Zelk Zoltán, Bacsó Péter és Örkény István is rendszeresen látogatta a fürdőt.

Ha mindig is érdekelte Önt a fürdők világa, látogasson el a budapesti álláshirdetés honlapra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.